ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα οφέλη των Κόκκινων Φρούτων!

Τα κόκκινα φρούτα είναι λαχταριστά στην τόσο στην όψη όσο και τη γεύση. Φράουλες, μούρα, ράσμπερις κ.α. είναι απολαυστικά μόνα τους, αλλά και ως συστατικό σε εκατοντάδες συνταγές, αλμυρές και γλυκές. Πλέον, η κατανάλωσή τους θα γίνει για εσάς ακόμα πιο δελεαστική, αν μάθετε ότι προσφέρουν και αρκετά οφέλη για την υγεία.

Μια έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods, κάνει λόγο για τις ιδιότητες αυτών των μικρών δεσμών γλυκύτητας μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους σε μια σειρά υγειονομικών προβλημάτων, όπως η παχυσαρκία, τύποι διαβήτη, καταρράκτης, καρκίνος, καρδιακές παθήσεις, χοληστερόλη εγκεφαλικά και υπέρταση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχουν άφθονες βιταμίνες, φαινόλες και  καροτενοειδή – αντιοξειδωτικά που ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα την ικανότητά μας να καταπολεμούμε τις φλεγμονές.

Πέρα από την εν λόγω έρευνα, υπάρχουν κι άλλες μελέτες που αποδεικνύουν τις ιδιότητες των κόκκινων φρούτων στην υγεία!